Je hebt het waarschijnlijk zelf al weleens meegemaakt je komt in de garage of schuur en je ziet de zomer- of winterbanden van je auto alweer in de weg liggen. Meestal vraag je bij jezelf dan af waar je de autobanden dit keer gaat laten. De ene keer liggen ze opgestapeld in de hoek en de andere keer staan ze rechtop tegen de muur. Maar weet je eigenlijk wel wat de juiste manier is om jouw banden weg te zetten? Met een bandenstandaard natuurlijk!

Een bandenstandaard is hiervoor de juiste optie. Het zorgt er namelijk voor dat jouw autobanden op een goede en veilige manier worden opgeslagen zonder dat deze in de weg staan. Dit komt doordat het standaard voorzien is van scheidingsstukken die ervoor zorgen dat de banden niet op elkaar liggen wat vervorming voorkomt.

Voordelen van een bandenstandaard

Bandenstandaarden zijn natuurlijk ideaal bij het verwisselen van autobanden maar ze hebben nog meer voordelen namelijk:

Het voorkomt vervorming:

Als banden op elkaar liggen ontstaat het gevaar van vervorming en beschadiging van de velg én band. Met een bandenstandaard loop je dat risico niet.

Zijn makkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen:

Dankzij het lage aantal onderdelen is een standaard makkelijk te installeren en kan je gelijk aan de slag om je banden te vervangen.

Zijn beschikbaar in een liggende en een ophangbaren versies:

Het is maar net wat je mooier vindt staan in je garage of schuur. Alleen de liggende versies zijn stabieler vanwege gewichtsverdeling.

Besparen u kosten voor opslaan bij bijvoorbeeld een garage:

Wanneer je jouw banden zelf opslaat in je garage of schuur hoef je niet na te denken over kosten bij een garage voor je banden.

Komen meestal met een beschermhoes:

Bandenstandaarden komen meestal met een beschermhoes. Deze hoes zorgt ervoor dat er geen scherper objecten tegen het rubber aan kunnen komen waardoor jouw banden veilig blijven.